Trädfällning i Uppsala

Trädfällning i Uppsala

I Uppsala fick vi ett uppdrag med att fälla flera stora träd, men där inget organiskt material skulle lämna tomten. Problemet som vår kund hade var att några träd stod så nära huset att de skuggade taket, vilket medförde mosspåväxt samt att de fällde blomstänglar och löv ner på tak och i hängrännor. Det fanns även sjuka träd som riskerade att gå av och då kunna orsaka materiella skador.

Fällning av träd gav ved till eldning

Träden togs ner med markfällning, där stam och grövre grenar kapades upp i hanterbara delar för senare användning som ved. Genom att använda de egna träden som ved minskar både transport för bortforsling av fällda träd samt hemkörning av vedträ. Kostnaden för trädfällningen blir det som du betalar för veden som du senare kommer använda. En besparing för både plånboken och miljön.

Träflis för köksträdgården

Kunden har ett stort odlingsintresse och träflis är ett bra material att använda för trädgårdsgångar och som marktäckning runt odlingsbäddar. Genom att köra alla grenar från de fällda träden i en flismaskin fick kunden en hög med träflis att använda i köksträdgården.

När flera stora träd som skuggade togs bort, kunde mer yta användas för odling eftersom tomten numera är mycket ljusare. Träflisen runt odlingsbäddarna gör att kunden slipper lera under stövlarna vid arbete i köksträdgården samt att det ser prydligt ut och håller ogräset borta.

Behöver du hjälp med trädfällning i Uppsala?

Med gedigen erfarenhet och kompetens inom träd- och skogsvård samt trädgårdsarbete erbjuder vi trädfällning av stora och små träd, stubbfräsning för borttagning av stubbar, häckklippning och trädbeskärning av frukt- och prydnadsträd.

Kontakta oss för trädfällning

Relaterade projekt

Borttagning av träd på en jordkällare via trädfällning i Irsta, Västerås
Trädfällning, spara eller ta bort träd? – Irsta, Västerås

Ska jag ta bort träden eller hur ska jag göra? Det är inte alltid lätt att veta hur…

Läs mer om projektet
Dahlgren Allround har utfört en vacker beskärning av rönn
Vacker beskärning av prydnadsträd/rönnar med rosa bär

Det är inte bara fruktträd som behöver beskärning – vi beskär alla slags lövträd/prydnadsträd! Nu under senvintern har…

Läs mer om projektet

Så fantastiskt fina rönnarna blev! Kan inte slita ögonen från de graciösa träden! Ska bli spännande att se hur de blir i vår och sommar när löven kommer. Så snabbt och skickligt, tusen tack Jonas!

Kontakta oss

Kontakta Dahlgren Allround

Vill du ha en offert eller ställa en förfrågan om gratis hembesök? Vi vänder oss till privatpersoner som vill skapa grönska i sina trädgårdar, samt till företag och bostadsrättsföreningar. Vill du läsa mer om våra tidigare (och mycket nöjda) kunder? Läs mer om våra tidigare referenser här.
Du är välkommen att komma i kontakt med oss på Dahlgren Allround via våra kontaktuppgifter nedan.

Kontakta oss

021-4803400