Trädfällning

Behöver du fälla träd på din tomt eller mark? Hos oss på Dahlgren Allround gör vi jobbet åt dig. Vi fäller allt ifrån små till stora träd utefter dina behov och önskemål.

Kontakta oss

Dahlgren Allround är din specialist på trädfällning och hjälper dig att effektivt såga ner träd

Trädfällning pris

Vad kostar det att fälla ett träd? Det är en fråga vi får ofta men som också är svår att ge ett specifikt svar på. Priset för att fälla träd beror helt på trädets storlek och struktur, samt svårighetsgraden och hur mycket tid och arbete som krävs för att utföra jobbet. För att göra det mer tydligt för dig som kund erbjuder vi gratis hembesök där vi gör en riskbedömning samt undersöker trädet och beräknar ett pris för att sedan ge ett kostnadsförslag. Om det är en lång transportsträcka dit du befinner dig ser vi gärna att du så gott det går beskriver trädet eller träden som du vill ta bort och eventuellt skickar bilder för att underlätta vår bedömning. Vår lösning med mängdrabatt till uppdrag där flera träd ska plockas bort samtidigt innebär även en gynnsam kostnadsbesparing för dig som kund.

Markfällning & sektionsfällning av träd

Dahlgren Allround har lång erfarenhet inom trädfällning och garanterar att jobbet görs med precision och noggrannhet. När vi genomför en inspektion under hembesöket färdigställer vi vilken teknik som ska användas så rätt metod tillämpas vid fällningen. Om trädet är svagt, eller om vi bedömer att det finns risk för skada på egendom eller människa kapas trädet bit för bit. Detta kallas för sektionsfällning där vi klättrar upp och plockar ner ditt träd ett stycke i taget. Vanligaste åtgärden är däremot att trädet avverkas från marken. En markfällning genomförs oftast till ett lägre pris än sektionsfällning eftersom detta är ett mindre riskfyllt och omfattande arbete.

Anlita experter på trädfällning i Västerås

Vårt team på Dahlgren Allround har mer än 20 års erfarenhet av arbete med allt från stubbar, träd och häckar. Vi har kvalificerade trädfällare med hög expertis och djup kompetens för att du ska få det bästa resultatet. Tack vare vår breda kunskap kan vi erbjuda en helhetslösning och hjälpa dig hela vägen från bedömning, sågning och trädfällning, till sopning, blåsning och bortkörning. Våra prioriteringar ligger på att det ska vara så smidigt som möjligt för våra kunder, och därför ingår också framkörning i våra priser. Vill du även att vi gör en stubbfräsning för att få bort stubben som blir kvar efter trädfällning? Här kan du läsa mer om vår tjänst för stubbfräs och borttagning av buskar.  Ska du avverka träd men vill inte att materialet ska gå till spillo? Då kan vi även såga upp träden vi fäller till ved som du antingen får behålla själv, eller så bistår vi med kontakter som kan komma och hämta upp virket. En perfekt lösning som dessutom blir billigare än att frakta bort trädet. Läs mer här  om vår tjänst för dig som vill ha gratis ved. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert, eller om du har andra frågor eller funderingar!

OBS! Dahlgren Allround ansvarar ej för belysning i träd så som exempelvis julbelysning.

Fällning och beskärning av träd med största precision och säkerhet

Vi fäller träd genom regelrätt fällning eller med klättring och sektionsfällning mot ett i förväg överenskommet pris. Träddelar, ris och skräpet städar vi också bort om du önskar. Hör av dig så kommer vi ut till dig!

Upptagningsområden:

Utgår från Västerås i Västmanland men åtar oss arbeten även i Eskilstuna, Enköping, Arboga, Sala, Heby, Fagersta, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Uppsala, Bålsta och Strängnäs. Vi är mycket flexibla så kontakta oss för andra områden.

Så här kan det gå till när du vill anlita Magnus som trädfällare.

  1. Vi bestämmer tid för besök.
  2. Magnus tittar, bedömer och ger förslag på åtgärd.
  3. Tid bokas för utförandet hos dig.
  4. Utförandet enligt önskemål – trädfällning, upparbetning, utforsling och transport.

Populärt tillval är uppkubbning till vedlängder & stubbfräsning.

Magnus Dahlgren, VD och trädfällare på Dahlgren Allround

Behöver du hjälp att fälla träd?

Vi ser fram emot att få höra från just dig! Kontakta oss redan idag för rådgivning så hjälper vi dig med ditt trädproblem.

Kontakta oss

FAQ om trädfällning

Har du funderingar kring vår trädfällning? Scrolla ned för att läsa några vanliga frågor och svar som vi får in.

1. Ingår bortforsling och stubbfräsning vid fällning?

Kostnaden för bortforsling och stubbfräsning anges som separata poster i offerten. Det är inte alla kunder som behöver dessa tjänster så vid offertförfrågan berätta vad du önskar.

2. Behövs marklov för att fälla träd?
3. Vilken tid på året är bäst att fälla träd?

Vintertid. Trädfällning är oftast bäst att göra under vinterhalvåret. Då är trädgården i vila och fukten i träden har gått ner i marken vilket gör trädfällningen och hanteringen av virket mycket smidigare.

4. Beskär ni stora träd?

Ja det gör vi. Hör av er så kan vi göra en bedömning om hur vi ska beskära ditt träd. Här kan du läsa om anledning till beskärning och olika sätt att beskär träd på.

Kontakta oss

Kontakta Dahlgren Allround

Vill du ha en offert eller ställa en förfrågan om gratis hembesök? Vi vänder oss till privatpersoner som vill skapa grönska i sina trädgårdar, samt till företag och bostadsrättsföreningar. Vill du läsa mer om våra tidigare (och mycket nöjda) kunder? Läs mer om våra tidigare referenser här.
Du är välkommen att komma i kontakt med oss på Dahlgren Allround via våra kontaktuppgifter nedan.

Kontakta oss

021-4803400